Foto: Ekrānuzņēmums no "Google maps"

Naktī uz piektdienu, 5. aprīlī, sprādzieni nogranduši Krievijas Rostovas apgabala Morozovskā, kur atrodas okupantu militārais lidlauks. Tur Ukrainas bezpilota lidaparātu uzbrukumā iznīcinātas vismaz sešas lidmašīnas, atsaucoties uz savu avotu, vēsta aģentūra UNIAN.

Rostovas apgabala gubernators Vasīlijs Golubevs naktī rakstīja, ka Morozovskai uzbrukuši 40 bezpilota lidaparāti, esot bojāta elektrostacija. Savukārt agresorvalsts Aizsardzības ministrija piektdienas rītā paziņoja, ka virs Rostovas apgabala notriekti 44 droni.

Aculiecinieku publicētos video dzirdami sprādzieni un redzami uzliesmojumi.

UNIAN avots skaidro, ka Morozovskas lidlaukā izvietotas kara lidmašīnas Su-24, Su-24M un Su-34. Tieši šos modeļus okupanti izmantojot vadāmo aviācijas bumbu palaišanai pa Ukrainas aizstāvju pozīcijām un piefrontes pilsētām.

Ukrainas drošības dienesta un Aizsardzības spēku kopīgajā operācijā Morozovskā iznīcinātas vismaz sešas no šīm lidmašīnām, atklāj UNIAN avots. Vēl astoņi lidaparāti guvuši būtiskus bojājumus. Līdzās tehnikai ievainoti vai gājuši bojā ir aptuveni 20 krievu karavīri, raksta medijs.

"Tā ir svarīga specoperācija, kas ievērojami samazina rašistu kaujas potenciālu," uzsver avots.

Naktī uz 5. aprīli sprādzieni atskanējuši arī Krasnodaras novada Jeiskā, kur atrodas cits okupantu militārais lidlauks. Eksplozijas nograndušas arī Saratovas apgabala Engelsā, kur bāzējas tālas darbības smagie bumbvedēji Tu-95 un Tu-92.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!