Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jaunzēlande ir pastiprinājusi darba vīzu izsniegšanas noteikumus, reaģējot uz "neilgtspējīgu" migrācijas līmeni, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Zemas kvalifikācijas darba pretendentiem tagad ir jāizpilda angļu valodas prasības, un viņiem ir atļauts palikt darbā trīs gadus. Iepriekšējais termiņš bija pieci gadi.

"Mūsu imigrācijas iestatījumu pareiza noteikšana ir ļoti svarīga šīs valdības ekonomikas atjaunošanas plānam," sacīja imigrācijas ministre Ērika Stenforda. Pagājušajā gadā uz Jaunzēlandi migrēja aptuveni 173 000 cilvēku, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem kāds jebkad sasniegts.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem lielākajai daļai darba vīzu pretendentu tagad ir jāatbilst prasmju un darba pieredzes prasībām. Darba devēji ir atbildīgi par to, lai migranti pirms darba piedāvāšanas atbilstu noteiktajām prasībām.

Varas iestādes arī ir nolēmušas atteikties no agrākajiem plāniem pievienot 11 amatus, piemēram, metinātājus un virpotājus, to profesiju sarakstam, kas atbilstu ātrākas uzturēšanās atļaujas izniegšanai.

Šie noteikumi iezīmē "vispusīgākas darba programmas sākumu, lai izveidotu viedāku imigrācijas sistēmu", sacīja Stenforda, piebilstot, ka stingrāki vīzu noteikumi arī palīdz novērst viesstrādnieku ekspluatāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!