Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas līderi pilnībā neizprot Irānas radītos draudus Tuvajos Austrumos un citviet, svētdien, 21. aprīlī, intervijā paziņoja Izraēlas prezidents Īzaks Hercogs, vēsta medijs "Politico".

Irānas valdība Krieviju apgādā ar tūkstošiem dronu tās agresijai Ukrainā, un vienlaicīgi Teherāna virza uz priekšu savu kodolieroču programmu, intervijā brīdināja Hercogs. Viņš Irānu raksturoja kā "ļaunuma impēriju".

"Manuprāt, Eiropai ir jāpamostas un tas jādara steidzami, jo viņi to nesaprot," uzsvēra Hercogs intervijā ar vācu mediju uzņēmumu "Axel Springer SE".

Laikā, kad Izraēla gatavojas pretrunīgi vērtētajai militārajai operācijai Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafāhā, Hercogs sarunā atgādinājis, ka patiesais ienaidnieks esot Irāna. Izraēla pēdējā laikā saskaras ar plašu sabiedroto kritiku saistībā ar tās operāciju nodarīto postu Gazā centienos likvidēt palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās".

"Ja jūs nepamodīsieties un nebūsiet tik stipri, cik vien iespējams, un neiesiet cīņā pret šo ļaunuma impēriju ar koalīciju, kas jums ir NATO, Eiropai var nākties par to nākotnē maksāt," brīdināja Izraēlas līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!