Foto: AP,AFP/Scanpix/LETA

Kompānijas "Maxar Technologies" uzņemti satelīta attēli apstiprina informāciju, ka Belbekas aviobāzē okupētajā Krimā trieciena rezultātā iznīcinātas vairākas okupantu kaujas lidmašīnas.

Ukrainas mediji iepriekš ziņoja, ka 15. maija naktī notikušā, domājams, raķešu triecienā Krimā, iznīcinātas divas lidmašīnas MiG-31, noliktava un pretgaisa aizsardzības sistēma S-400.

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvoja, ka virs Krimas notriektas 10 ATACMS raķetes, bet par zaudējumiem neko neziņoja. Savukārt medijs "Forbes" rakstīja, ka uzbrukuma mērķis varēja būt MiG-31 un Su-27 lidmašīnas.

Piektdien publiskotajos satelīta attēlos var redzēt divus degušus MiG-31 korpusus, kā arī pilnībā iznīcinātu MiG-29. Tāpat var nojaust, ka bojājumus guvis arī viens Su-27, skaidro aģentūra UNIAN.

Foto: AP/Scanpix/LETA
Foto: AP/Scanpix/LETA

Foto: AFP/Scanpix/LETA

PSRS laikā izstrādātie MiG-31 tiek izmantoti aeroballistisko raķešu "Kinžal" palaišanai, kuras pati Maskava dēvē par nepārtveramām hiperskaņas raķetēm. Šādas lidmašīnas Krievijai ir ierobežota skaitā.

Savukārt MiG-29, visticamāk, vairs nav ticis izmantots kaujas uzdevumiem, jo šī modeļa uzdevumus Krievijā tagad pilda Su sērijas iznīcinātāji, norāda medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!