Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens trešdien, 29. maijā, komentējis, ka ukraiņiem piegādātie amerikāņu ieroči palīdz stabilizēt Ukrainas frontes līniju un Vašingtona pielāgos tās atbalstu kara skartajai valstij, ziņo aģentūra "Reuters".

Krievijas diktators Vladimirs Putins jau vairākkārt draudējis ar globālu konfliktu, ja ukraiņu Rietumu sabiedrotie ļaus Kijivai izmantot to piegādātos ieročus, lai veiktu triecienus Krievijas teritorijās. Ukraina regulāri mudina savus sabiedrotos sniegt Kivijai šādu atļauju.

Vašingtona jau iepriekš paudusi savu nostāju, ka tā neaicina un neatļauj izmantot ASV ieročus tiešiem uzbrukumiem Krievijai. Tomēr, kad Blinkens preses konferencē saņēmis jautājumu par pašreizējo ASV nostāju šajā jautājumā, viņš norādījis, ka Vašingtona "pielāgosies" konkrētajai situācijai.

"Manuprāt, ka pēdējo vairāk nekā divu gadu laikā, mainoties kaujas lauka raksturam, vietām, līdzekļiem, kurus izmanto Krievija, mēs esam adaptējušies un pielāgojušies tam (...). Tieši to mēs darīsim arī turpmāk," uzsvēris līderis.

Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kirbijs piebildis, ka ASV atbalsts Ukrainai ir mainījies līdz ar kaujas apstākļiem: "Tas nemainīsies, bet šobrīd mūsu īstenotajā politikā nav izmaiņu."

Blinkens preses konferencē arī uzsvēris, ka šobrīd ASV ieroču piegādēm ir "reāla ietekme" un Putins nav spējis sasniegt savus mērķus Harkivas apgabalā, kur okupanti šomēnes uzsāka ofensīvu, atklājot jaunu fronti.

"Tieši pretēji, manuprāt, tas, ko mēs redzam, atkal ir frontes stabilizācija un neveiksme attiecībā uz Putina mērķiem," secināja līderis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!