Foto: AP/Scanpix/LETA

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Džo Baidens atļāvis Ukrainai izmantot amerikāņu piegādātos ieročus triecieniem Krievijai, taču ar norādi par to izmantošanu konkrētā reģionā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

ASV ieročus ļauts izmantot netālu no Harkivas apgabala. Lai gan ASV politika saistībā ar liela attāluma triecienu izdarīšanu Krievijas iekšienē nav mainījusies, paredzams, ka Krievija, visticamāk, uzskatīs šo atļauju kā eskalāciju, vēstīts BBC. Tāpat ziņots, ka Krievijas spēki pēdējo nedēļu laikā pēc negaidītas ofensīvas guvuši panākumus Harkivas reģionā, kas atrodas netālu no Krievijas robežas.

Portāls "Delfi" jau iepriekš vēstīja, ka vairākas Eiropas valstis ir norādījušas, ka ir gatavas atvieglot ierobežojumus attiecībā uz to, kā Ukraina var izmantot Rietumu piegādātos ieročus. Taču līdz šim ASV kā lielākā ieroču piegādātāja ir pretojusies ierobežojumu atvieglošanai, baidoties no eskalācijas.

Tāpat vēstīts, ka NATO Parlamentārā Asambleja (PA), kas pulcējusies uz pavasara sesiju Bulgārijas galvaspilsētā, pirmdien aicinājusi alianses dalībvalstis atļaut Ukrainai izmantot Rietumu piegādātos ieročus pret mērķiem Krievijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!