Foto: LETA

Kāda ASV Nebraskas štata pansionāta hospisa aprūpē ievietota 74 gadus veca sieviete atzīta par mirušu, taču pēc nogādāšanas bēru namā pamanīts kas negaidīts – viņa elpojusi, ziņo ārvalstu mediji.

Sievietes nāve, kā mēdz teikt tie, kuri rūpējas par mirstošajiem, bijusi gaidāma, raksta CNN.

Nebraskas štata Lankasteras apgabala šerifa vietnieks medjiem skaidrojis, ka pēdējo septiņu dienu laikā sievieti apskatījis ārsts, kurš bijis ar mieru parakstīt miršanas apliecību – nekā aizdomīga nāves brīdī nav bijis. Neesot bijis arī nekāda iemesla, lai likumsargi veiktu papildu izmeklēšanu.

Pēc tam, kad sieviete atzīta par mirušu, viņas mirstīgās atliekas paņēmuši divi Linkolnas bēru nama darbinieki, lai sagatavotu viņu tālākajam – neesot bijis nepieciešams vēl kāds nāves fakta apstiprinājums. Drīz vien sievietes ķermenis nonācis uz apbedīšanas nama galda, kur jau gaidījuši citi eksperti, lai "sāktu procesu".

Taču tad kāds darbinieks pamanījis ko patiesi dīvainu – sieviete elpojusi, raksta CNN.

CNN raksta, ka bija pagājušas teju divas stundas kopš pansionāta darbinieki pasludinājuši sievieti par mirušu, kā arī 25 minūtes ceļā uz Linkolnu, kad konstatēts, ka sieviete elpo.

"Viņi nekavējoties zvanīja 911," stāstījis likumsargs. Kad notikuma vietā ieradušies glābēji, arī viņi konstatējuši, ka pansionātā par mirušu pasludinātā sieviete elpo.

Viņa nogādāta vietējā slimnīcā. Vēl pēc pāris stundām viņas elpošana apstājusies. Sieviete atkal pasludināta par mirušu. Otrdienas rītā viņai veikta sekcija.

Par notikušo informēta sievietes ģimene un sākata izmeklēšana.

Pansionāta darbinieku rīcībā noziedzīgs nodoms līdz šim nav konstatēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!