Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks pastiprina uzbrukumus un cenšas iekarot jaunas teritorijas, pirms Ukrainas armija saņem lielāku militāro palīdzību no ārvalstīm, tostarp iznīcinātājus F-16, uzskata Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis.

Krievija virzās uz priekšu Ukrainas Doneckas apgabalā un tālāk uz dienvidiem, un Ukrainas armijai nenākas viegli noturēt šos frontes posmus, ņemot vērā karavīru un munīcijas trūkumu.

"Ienaidnieks labi apzinās, ka, pakāpeniski saņemot ievērojamu daudzumu ieroču un militārā aprīkojuma no mūsu partneriem un ierodoties pirmajiem F-16, kas stiprinās mūsu pretgaisa aizsardzību, laiks spēlēs mums par labu un to izredzes gūt panākumus samazināsies," sacīja Sirskis.

"Tāpēc Krievijas karaspēka pavēlniecība šobrīd dara visu iespējamo, lai palielinātu karadarbības intensitāti un paplašinātu karadarbības ģeogrāfiju," norādīja Sirskis.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis nedēļas nogalē miera samitā Šveicē sacīja, ka pašreizējais militārās palīdzības apjoms joprojām ir nepietiekams un piegādes sasniedz Ukrainu ar novēlošanos. Viņš aicināja sabiedrotos paātrināt desmitiem solīto iznīcinātāju F-16 piegādi un aicināja Rietumvalstis nosūtīt vairāk pretgaisa aizsardzības bateriju.

Sirskis sacīja, ka Krievijas karaspēks pastiprināti uzbrūk Doneckas apgabalā, sevišķi Pokrovskas frontē. Krievijas karaspēks tur tuvojas galvenajai tranzīta artērijai un apgādes ceļam, kas savieno civilos centrus rūpnieciskās teritorijas ziemeļos ar pilsētām tālāk uz dienvidiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!