Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Diviem pusaugu zēniem Francijā izvirzītas apsūdzības par 12 gadus vecas ebreju meitenes izvarošanu, ziņo raidsabiedrība BBC.

Meitene policijai stāstījusi, ka aizvadītajā sestdienā, 15. jūnijā, kopā ar paziņu bijusi kādā parkā Francijas pilsētā Kurbevuā, kad viņai klāt piegājuši trīs pusaugu zēni. Divi no viņiem bijuši 13 gadus veci un viens 12 gadus vecs. Vismaz vienu no zēniem meitene esot pazinusi.

Cietusī policijai stāstījusi, ka uzbrucēji viņu aizvilkuši uz kādu izolētu vietu un izvarojuši, vienlaicīgi meitenes virzienā raidot antisemītiskus komentārus.

Tāpat mediji ziņojuši, ka viens no uzbrucējiem draudējis cietušo nogalināt, ja meitene dosies uz policiju.

Aģentūra AP ziņo, ka zēni arestēti pirmdien, 17. jūnijā. Otrdien divi no viņiem saņēmuši vairākas apsūdzības, tai skaitā grupveida izvarošanā pret nepilngadīgu personu, kas jaunāka par 15 gadiem, vardarbībā un publisku apvainojumu izteikšanā, kas balstīti uz reliģiju, nāves draudos, izspiešanas mēģinājumos, kā arī seksuālas dabas attēlu uzņemšanā vai publicēšanā.

12 gadus vecais uzbrucējs arī saņēmis apsūdzības, tomēr ne izvarošanā.

BBC raksta, ka, reaģējot uz uzbrukumu, cilvēki trešdien izgāja ielās, lai protestētu pret antisemītismu.

Francijas prezidents Emanuels Makrons brīdināja, ka skolas Francijā šobrīd saskaras ar antisemītisma draudiem. Viņš lūdzis izglītības ministrei Nikolai Bellūbetai nodrošināt, ka tuvākajās dienās skolās tiek veidots dialogs par rasismu un naidu pret ebrejiem.

"Diemžēl, kopš 7. oktobra [teroristu grupējuma "Hamās" uzbrukuma Izraēlai] antisemītisms mūsu valstī atkal pieaug," Francijas televīzijas kanālam TF1 komentēja premjerministrs Gabriels Attāls. Viņš šo uzbrukumu raksturoja kā "nepanesamu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!