Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Kanāda teroristisko organizāciju sarakstā iekļāvusi Irānas Revolucionāro gvardi (IRGC), raksta britu raidsabiedrība BBC.

Paziņojot par lēmumu, Kanādas sabiedriskās drošības ministrs Dominiks Leblāns to nosauca par "nozīmīgu instrumentu globālā terorisma apkarošanā". Šis solis nozīmēs, ka tūkstošiem augstāko Irānas valdības amatpersonu, tostarp IRGC augstākajām amatpersonām, tiks liegta iebraukšana Kanādā.

Irānas Ārlietu ministrijas pārstāvis, kuru citē Islāma Republikas ziņu aģentūra "Fars", ir nosodījis Otavas lēmumu kā "negudru un netradicionālu" soli.

IRGC ir nozīmīgs militārs, politisks un ekonomisks spēks Irānā, kam ir ciešas saites ar valsts augstāko līderi ajatollu Ali Khamenei. Tiek lēsts, ka tajā ir vairāk nekā 190 000 pārstāvju. Organizācijai ir savi sauszemes spēki, flote un gaisa spēki, kas pārrauga Irānas stratēģiskos ieročus.

IRGC ir ietekme citur Tuvajos Austrumos, nodrošinot naudu, ieročus, tehnoloģijas, apmācību un konsultācijas sabiedroto valdībām un bruņotām grupām.

Leblāns sacīja, ka šis solis "sūta spēcīgu vēstījumu, ka Kanāda izmantos visus tās rīcībā esošos instrumentus, lai cīnītos pret IRGC teroristisko vienību". "Irānas režīms ir konsekventi demonstrējis cilvēktiesību neievērošanu gan Irānā, gan ārpus tās, kā arī gatavību destabilizēt uz starptautiskajiem noteikumiem balstīto kārtību," viņš sacīja.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !