Foto: AP/Scanpix/LETA

Kaujas ap stratēģiski nozīmīgo Ukrainas austrumu pilsētu Časivjaru ir kļuvušas "ārkārtīgi sarežģītas", paziņojusi Ukrainas militārā vienība, kas pārdislocēta pilsētas aizsardzībai, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ukrainas 24. mehanizētās brigādes pārstāvji paziņojuši, ka vienība ir nosūtīta uz Časivjaru, Krievijai turpinot "masveida frontālus uzbrukumus" ukraiņu apmetnēm un "mēģinot tās apiet no ziemeļiem un dienvidiem". Tāpat uzsvērts, ka Krievijas spēki "nesaudzīgi apšauda" šo teritoriju ar vadāmajām aviobumbām.

"Situācija pilsētā un tās apkārtnē ir ārkārtīgi sarežģīta," ceturtdienas, 20. jūnija, vakarā paziņoja vienības pārstāvji.

Brigāde norādīja, ka Ukrainas spēkiem izdevies nodarīt postījumus Krievijas kājnieku vienībām un ekipējumam, tomēr arī paši ukraiņi cietuši zaudējumus.

Časivjara atrodas uz rietumiem no Bahmutas un kopš februāra, kad ukraiņi bija spiesti atkāpties no netālu esošās Avdijivkas, ir bijusi intensīvu okupantu uzbrukumu epicentrā.

ASV bāzētā domnīca "Institute Fot The Study Of War" (ISW) norādījusi, ka kontroles iegūšana pār Časivjaru okupantiem būtu "operatīvi nozīmīga". Tas dotu Maskavai labvēlīgas pozīcijas, no kurām uzsākt ofensīvu pret Kostjantinivku un Družkivku.

Īsi pēc 24. mehanizētās brigādes pārstāvju paziņojuma operatīvi stratēģiskā grupējuma "Hortica" pārstāvis Nazars Vološins norādīja, ka Krievija pirms dažām dienām sāka uzbrukumus Časivjarai no Toreckas virziena. Viņš gan uzsvēra, ka situācija tiek "kontrolēta" un cīņas turpinās, ziņo medijs "Kyiv Independent".

Kopš piektdienas rīta Krievija ir trīs reizes mēģinājusi tuvoties karaspēkam pie Časivjaras un Kliščivkas, norādījuši Kijivas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!