Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV piektdien piemērojušas sankcijas 12 Krievijas uzņēmuma "Kaspersky Lab" vadītājiem.

Ceturtdien Savienotās Valstis aizliedza uzņēmumam "Kaspersky Lab" izplatīt ASV savus pretvīrusu programmatūras produktus.

"Kaspersky Lab" galvenā mītne atrodas Maskavā, uzņēmumam ir biroji 31 pasaules valstī un tā programmatūrai ir vairāk nekā 400 miljoni lietotāju visā pasaulē, liecina ASV Tirdzniecības ministrijas rīcībā esošā informācija.

Sankcijas vērstas pret vairākiem "Kaspersky Lab" augstākajiem vadītājiem, tostarp Andreju Tihonovu un Igoru Čehunovu, bet saudzē izpilddirektoru un pašu uzņēmumu.

Sankcijas pret "Kaspersky Lab" vadību "uzsver mūsu apņemšanos nodrošināt mūsu kiberdrošības integritāti un aizsargāt mūsu pilsoņus pret ļaunprātīgiem kiberdraudiem," paziņoja ASV Finanšu ministrijas pārstāvis.

ASV Valsts departamenta preses pārstāvis Metjū Millers atsevišķā paziņojumā norādīja, ka uzņēmums ir pakļauts "Krievijas valdības jurisdikcijai, kontrolei vai vadībai, kas varētu izmantot priviliģēto piekļuvi, lai iegūtu sensitīvus datus". Tas rada "nepieņemamu risku ASV nacionālajai drošībai vai ASV personu drošībai un aizsardzībai", viņš piebilda.

"Kaspersky Lab" paziņojumā ziņu aģentūrai AFP norādīja, ka izmantos visas legālās iespējas, lai turpinātu darbību un esošās attiecības, piebilstot, ka uzņēmums neiesaistās aktivitātēs, kas apdraud ASV nacionālo drošību.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!