Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ārzemju mediji ziņo, ka Dagestānā divos uzbrukumos, iespējams, nogalināti vairāki likumsargi un kāds garīdznieks. Vairāki esot arī ievainoti.

CNN vēsta, ka maskēti uzbrucēji atklājuši uguni un apšaudē vairāki policisti arī ir ievainoti. Uguns atklāts divās Dagestānas pilsētās. Dažos avotos minēts, ka arī četri no šāvējiem ir nogalināti, tikmēr citur teikts, ka divi aizturēti un divi nogalināti

Krievijas Iekšlietu ministrijas paziņojumā teikts, ka divās apšaudēs nogalināti seši policisti un 12 ievainoti.

Pareizticīgās baznīcas garīdznieks nogalināts Derbentas pilsētā. Tie vēstīts, ka viņam pārgriezta rīkle. Tāpat arī aizdedzināta vai apšaudē aizdegusies sinagoga, kas atradās turpat netālu. "Euronews" skaidro, ka Derbentā dzīvo viena no senākajām ebreju kopienām Ziemeļkaukāza reģionā.

Vienlaikus atklāts uguns pret likumsargiem arī Dagestānas galvaspilsētā Mahačkalā. Sociālajos medijos izplatās video materiāli, kuros redzams, ka policija iesaistās apšaudēs ar bruņotiem, maskās tērptiem uzbrucējiem.

Dagestānas Republikas vadītājs Sergejs Meļikovs telegrammā ir izplatījis ziņojumu, kurā teikts, ka "nezināmas personas mēģināja destabilizēt sociālo situāciju. Dagestānas policisti stāvēja viņiem ceļā. Pēc sākotnējās informācijas, viņu vidū ir arī cietušie."

Meļikovs rakstīja, ka notiek centieni noskaidrot uzbrucēju identitāti.

Dagestāna ir Krievijas Federācijas republika. Tā atrodas Ziemeļkaukāzā un robežojas ar Kalmikiju ziemeļos, Stavropoles novadu ziemeļrietumos, Čečeniju rietumos, kā arī ar Gruziju dienvidrietumos, Azerbaidžānu dienvidos un Kaspijas jūru austrumos, kur arī atrodās Mahačkala.

*ziņa tiek papildināta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!