Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vismaz astoņi cilvēki gājuši bojā astoņstāvu biroju ēkas ugunsgrēkā netālu no Maskavas, vēsta britu raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz reģionālā gubernatora Andreja Vorobjova sniegto informāciju.

Krievijas propagandas ruporam TASS glābšanas dienestu amatpersonas izteikušās, ka tikai viens cilvēks izglābts no eksplozijas ēkā Frjazino pilsētiņā, kas atrodas aptuveni 25 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Maskavas.

Divi cilvēki gājuši bojā, izlecot pa ēkas logu, bet seši dzīvību zaudējuši, kad ekspolozijā sabrukušas kāda biroja iekštelpas, Vorobjovs ziņojis sociālajos medijos.

Pretrunīgi ziņojumi ir par pašu ēku, raksta BBC. Saskaņā ar TASS vēstīto, šajā namā savulaik atradies elektronisko komponenšu uzņēmuma "Platan" pētniecības institūts un aizsardzības rūpniecība, bet Krievijas valstij piederošā elektronikas holdinga uzņēmuma "Ruselectronics" paziņojumā teikts, ka ēka tai pieder kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem. Opozīcijas mediji gan vēsta, ka "Platan" ēkā atradies vismaz kopš 2023. gada beigām.

Vorobjovs paziņojis, ka kāds 34 gadus vecs vīrietis nopietnā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Vietējie glābšanas dienesti vēstījuši, ka viņš arī bijis vienīgais, kurš ticis izglābts. Traumas guvuši arī divi ugunsdzēsēji, vēsta BBC.

Ar liesmām cīnījušies vairāk nekā 130 cilvēki un divi helikopteri, paziņojušas amatpoersonas.

Pagaidām nav zināms ugunsgrēka izcelšanās iemesls. Kāds aculiecinieks TASS izteicies, ka liesmas vispirms parādījušās ēkas sestajā stāvā.

Vorobjovs pavēstījis, ka ēkā telpas izīrētas aptuveni 30 kompāniju birojiem.

Par notikušo sākta krimināllieta un tiek skaidrots eksplozijas iemesls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!