Foto: SIPA/.Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu nedēļas nogalē paziņoja, ka "intensīvais posms" cīņā pret teroristu grupējumu "Hamās" Rafāhā ir gandrīz noslēdzies un Izraēla plāno savus spēkus pārvietot uz ziemeļu robežu ar Libānu, raksta raidsabiedrība BBC.

"Intensīvais ofensīvas posms pret "Hamās" drīz beigsies. Tas nenozīmē, ka karš drīz beigsies, bet karš tā intensīvajā fāzē drīz beigsies Rafāhā," komentēja premjerministrs.

Izraēlas ģenerālštāba priekšnieks Herzi Halevi karaspēkam Rafāhā teicis: "Mēs nepārprotami tuvojamies brīdim, kad varam teikt, ka esam izjaukuši ["Hamās"] Rafāhas brigādi. Nevis tādā ziņā, ka ir likvidēti visi teroristi, bet, ka viņi vairs nevar funkcionēt kā kaujas vienība."

Netanjahu svētdien uzsvēra, ka tiklīdz beigsies pašreizējā kara fāze, Izraēlas spēki "dosies uz ziemeļiem". Viņš gan ceros uz diplomātisku risinājumu. Līderis paziņoja, ka karaspēka pārdislocēšana uz robežu ar Libānu būšot "pirmkārt un galvenokārt aizsardzības nolūkiem", tomēr, pateicoties šim solim, desmitiem tūkstoši izraēliešu varēs atgriezties savās dzīvesvietās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!