Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kenijā izcēlušies plaša mēroga protesti pēc tam, kad parlamentā tika pieņemts pretrunīgi vērtēts likums, kas paredz nodokļu paaugstināšanu. Tie ziņots, ka agresīvie protestētāji iekļuvuši parlamenta ēkā, no kuras daļa tikusi aizdedzināta, kā arī uz ielām novēroti vairāki līķi.

Kenijieši protestē pret jaunu finanšu likumprojektu, kas paredz nodokļu paaugstināšanu. Pretrunīgi vērtētais likumprojekts, kas sevī ietver papildu finansiālo slogu uz parastajiem iedzīvotājiem un uzņēmumiem, izraisījis milzīgu sašutumu sabiedrībā, kura tā jau cīnās ar lielu dzīves dārdzību, norāda raidsabiedrība BBC.

Aģentūra AP ziņo, ka protestētājiem izdevies iekļūt parlamentā īsi pēc tam, kad likumdevēji nobalsoja par likumprojekta pieņemšanu. Neviena no amatpersonām gan nav cietusi – likumdevējiem izdevies aizbēgt caur tuneļiem. Savukārt opozīcijas pārstāvjiem, kuri balsoja pret likumprojektu, protestētāji ļāvuši iziet no aplenktās ēkas.

Otrdienas protestos aizdedzināts ne tikai Kenijas parlaments, bet arī Nairobi gubernatora birojs, kas atrodas blakus parlamentam.

"Mēs nākam pēc katra politiķa," izbļāvuši protestētāji.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Policija pret pūli atklājusi uguni pēc tam, kad asaru gāze un ūdens lielgabali nespēja izklīdināt pūli. Aģentūras "Reuters" žurnālists pie parlamenta ēkas saskaitījis vismaz piecu protestētāju līķus, savukārt kāda no mediķēm norādījusi, ka protestu laikā nošauti vismaz 10 cilvēki. Aptuveni 50 cilvēki demonstrācijās tikuši ievainoti.

Nākošais solis likumprojekta nosūtīšana prezidentam parakstīšanai. Ja prezidentam pret likumprojektu ir iebildumi, viņš to var nosūtīt atpakaļ parlamentam, norāda "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!