Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Ukrainas Harkivas apgabala Vovčanskā turpinās kaujas, situācija ir mainīga, bet kādas rūpnīcas teritorijā bloķētiem Krievijas karavīriem ir vai nu jāpadodas gūstā, vai tie ies bojā, atsaucoties uz armijas grupējuma "Harkiva" pārstāvja teikto, vēsta aģentūra UNIAN.

Kā atzīmē operatīvi taktiskā grupējuma "Harkiva" komunikācijas nodaļas pārstāvis Vitālijs Sarancevs, aizvadītās diennakts laikā iebrucēji ir kāpinājuši uzbrukumu intensitāti Harkivas virzienā, mēģinot atrast veidus, kā ielauzties Ukrainas aizsardzībā.

"Piedaloties 47. tanku divīzijas 153. tanku pulka uzbrukuma vienībām, ienaidnieks mēģināja īstenot uzbrukuma darbības Vovčanskas dzīvojamā apbūvē, taču tika atvairīts," informē Saracevs.

Pilsētā turpinās kaujas sadursmes un situācija ir ļoti mainīga, viņš turpina.

"Kas attiecas uz situāciju ar Krievijas vienībām agregātu rūpnīcā, es gribētu, lai mēs pārstātu radīt šo Vovčanskas mocekļu mītu, jo mēs ar to veicinām tur esošo okupantu slavināšanu. Viņiem tagad ir trīs iespējas: padoties Ukrainas karavīriem un stāties Ukrainas tiesas priekšā, vai stāties starptautiskas tiesas priekšā, vai stāties dieva tiesas priekšā. Mēs esam gatavi maksimāli sadarboties visu trīs variantu īstenošanā," teic runasvīrs.

Foto: Ekrānuzņēmums/ DeepStatemap

Tāpat viņš stāsta, ka gar apdzīvotajām vietām Gluboke un Lukjanci novērojama okupantu personālsastāva pārvietošanās ar mērķi evakuēt ievainotos un papildināt materiāltehniskos līdzekļus.

Pagājušās diennakts laikā kopumā notikušas 12 kaujas sadursmes, ienaidnieks veicis 16 gaisa triecienus, izmantojot 23 planējošās aviobumbas, kā arī raidījis 21 kamikadze dronu, uzskaita runasvīrs.

Vovčanskas Agregātu rūpnīcā okupanti ir bloķēti kopš jūnija vidus, Krievijas avoti ziņo, ka kopš 13. jūnija notiek līdz šim neveiksmīgi mēģinājumi blokādi likvidēt.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!