Fоtо: stock.xchng

Vācijas valdība trešdien apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz vienkāršot to ārvalstnieku izraidīšanu, kas pauduši atbalstu terorismam, vēsta Iekšlietu ministrija.

Tā ir reakcija uz tīmeklī publicēto naida runu, kurā slavināts palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" sarīkotais 7. oktobra slaktiņš Izraēlā, kā arī citi terorakti.

Likumprojekts paredz, ka ārvalstnieks var tikt izraidīts, ja tas paudis atbalstu kaut vienam teroraktam, un šajā gadījumā nebūs nepieciešama personas notiesāšana par krimināltiesisku nodarījumu.

Par atbalsta paušanu terorismam paredzēts atzīt ne tikai naidpilnu ierakstu publicēšanu, bet arī šādu ierakstu atzīmēšanu ar "patīk".

Pēc islāmista sarīkotā uzbrukuma Manheimā, kura laikā tika noslepkavots policists, kanclers Olafs Šolcs paziņoja par plāniem grozīt likumu, lai varētu atsākt bīstamu noziedznieku izraidīšanu uz Sīriju un Afganistānu.

Iekšlietu ministre Nensija Fēzere, iesniedzot likumprojektu, norādīja, ka valdība stingri vērsīsies pret islāmistu un antisemītu naida runu tīmeklī.

Viņā uzsvēra, ka "islāmistu aģitatoriem, kas garīgi dzīvo akmens laikmetā," nav vietas Vācijā.

Ikviens, kam nav Vācijas pases un kurš slavina teroristus, ir jāizraida, uz kurieni vien iespējams, piebilda ministre.

Likumprojekts vēl jāapstiprina Bundestāgā.

Tikmēr kreiso ekstrēmistu partija "Die Linke" (Kreisie) jau paziņojusi, ka likumprojekts ierobežojot runas brīvību un ka šādu taktiku izmantojot autoritāras valstis.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !