Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV nav gatavas šobrīd uzaicināt Ukrainu pievienoties NATO, intervijā ar laikrakstu "The Philadelphia Inquirer" svētdien norādīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Intervijā ar laikrakstu Zelenskis uzsvēra: "Viņi [ASV] par to atklāti runā. Prezidents [Džo] Baidens par to runā. [Donalds] Tramps apgalvo, ka, ja nebūtu NATO, karš, iespējams, nebūtu sācies."

"Mēs dzirdam abu pušu viedokļus. Tas liek domāt, ka šobrīd Ukrainu neviens neredz NATO, diemžēl," secināja Zelenskis.

Ukraina ir paudusi cerību, ka NATO samits, kas jūlijā norisināsies Vašingtonā, dos skaidrāku priekšstatu par Ukrainas nākotni aliansē. Medijs "Kyiv Independent" atsaucas uz amerikāņu amatpersonām, kas teikušas, ka Ukraina, visticamāk, nesaņems šādu uzaicinājumu, kamēr tā neuzvarēs karā.

"Tā ir "viens solis uz priekšu, divi soļi atpakaļ" politika. Es nedomāju, ka tādai jābūt pasaules līderu politikai. Tie ir manu atmīnētāju ļoti piesardzīgie soļi mīnu laukā," uzsvēra līderis.

"Ja ASV ir bail nokaitināt [Krievijas diktatoru Vladimiru] Putinu, un tas ir iemesls, kādēļ mēs nesaņemam uzaicinājumu, tad mēs lūdzam mūsu stratēģiskos partnerus dot mums vajadzīgo aizsardzībai - "Patriot", ievērojamu skaitu F-16 un iespēju izmantot ieročus [Krievijas teritorijā]," skaidroja Zelenskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!