Fоtо: Ekrānuzņēmums

Dzejnieka Genādija Rakitina karjera ilga tikai aptuveni gadu, bet šajā laikā viņš paspēja publicēt 18 Krievijas fašisma jeb "Z" stilā ieturētus dzejoļus, sadraudzēties ar aptuveni simt deputātiem un senatoriem, kļūt par patriotiskās poēzijas konkursa pusfinālistu, kā arī gūt atzinību sociālajos tīklos. Tikai pagājušajā nedēļā nāca klajā, kas patiesībā ir Z-patriots Rakitins un tas, ka viņa patriotiskā daiļrade ir tulkota no nacistiskās Vācija laika propagandas dzejas.

2022. gada Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar okupantu zvērībām un naida propagandu pašā agresorvalstī ir ne vien atvēris acis lielai daļai pasaules par Krievijas impēriskajiem mērķiem un sabiedrības morālo degradāciju, bet arī padarījis skaidri pamanāmas nešaubīgas fašisma pazīmes.

To, ka Krievija ir fašistiska valsts, jau 2022. gada maijā pamatoja ievērojamais totalitārisma pētnieks Timotijs Snaiders, norādot arī uz "Z" simbolu kā šīs propagandas atribūtu. Tāpat publiskajā vidē jau iegājies apzīmējums "rašisms", kas ir vārdu "Krievija" un "fašisma" apvienojums, lai apzīmētu pašlaik Krievijā valdošo ideoloģiju jeb Krievijas fašismu.

Krievijā valdošo fašistisko auru savā ziņā ilustrē arī izdomātais Z dzejnieks Genādijs Rakitins, parādot, ka tulkoti nacistu dzejoļi labi iederas arī Krievijā. Pagājušajā nedēļā Rakitins publicēja savu pēdējo dzejoli, atklājot kārtis

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !