Foto: Unsplash

Jauns latvietis Vācijā iekūlies nepatikšanās, kad kādā pilsētas krogā norēķinājies par 16 aliņiem ar maksājumu karti - par katru alus kausu atsevišķi. Krodzinieks kļuvis pikts un strīds samilzis tiktāl, ka kroga saimnieks izsaucis policiju.

Baudot pirmdienas vakaru restorānā, 21 gadu vecais vīrietis no Latvijas pasūtījis alu un par to norēķinājies ar savu debetkarti. Tāpat viņš rīkojies, pasūtot arī savu otro alu. Un trešo. Pēc 16. alus glāzes krodzinieks sācis celt iebildumus, bet, tā kā viesis neesot izrādījis nekādu sapratni, galu galā nācies iesaistīties policijai.

Saimnieku nokaitinājis apstāklis, ka par katru darījumu ar karti viņam jāmaksā nodeva, tāpēc šāds 16 aliņu apmaksas veids krodziniekam bijis "diezgan neizdevīgs rēķina nokārtošanas veids". Vēlāk krodzinieks vietējām amatpersonām pastāstījis, ka par katru reizi, kad klients maksā ar karti, viņam jāmaksā nodeva aptuveni 20 centu apmērā.

Taču ap to laiku, kad beigusies saimnieka pacietība, viesis jau kļuvis "pavisam nesaprātīgs", raksta "Spiegel Panorama", un restorāns izsaucis policiju. Jaunais vīrietis nav sadarbojies ar likumsargiem un nav ievērojis policistu prasības. Kā pastāstījis policijas pārstāvis, bijušas arī komunikācijas problēmas. Kārtības sargi viesi izveduši no restorāna un viņam aizliegts tur atgriezties.

Pēc policijas ziņām, noziegumi nav notikuši.

Kā skaidro Vācijas ziņu vietne "br.de", Vācijā restorānu īpašnieki var izlemt, vai un kādu karšu maksājumus viņi pieņem un no kādas summas, jo tas vienmēr ir saistīts ar papildu pūlēm un izmaksām. Uzņēmējiem nav pienākuma atļaut maksājumus ar karti.

Vienlaikus izdevums atzīmē, ka latvieša mītnes zemē un Baltijas valstīs kopumā cilvēki ir pieraduši ar karti norēķināties arī par maziem pirkumiem, un šāds norēķinu veids tiek mērķtiecīgi veicināts. Latvijas iedzīvotāju ikdienā ir vērojama augsta digitalizācijas pakāpe, norāda vietējais medijs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!