Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukraina nav gatava kompromisiem ar Krieviju, atsakoties no teritorijām, lai izbeigtu karu, otrdien, viesojoties Vašingtonā, komentēja Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs Andrijs Jermaks. Viņam jautāts par ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa paziņojumu, ka viņš uzvaras gadījumā varētu ātri izbeigt konfliktu, ziņo aģentūra "Reuters".

Republikāņu kandidāts Tramps pagājušajā nedēļā notikušajās vēlēšanu debatēs paziņoja, ka, ja viņu novembrī atkārtoti ievēlēs kā ASV prezidentu, viņš ātri atrisinās karu Ukrainā.

Sīkāku informāciju par to, kā viņš to paveiktu, Tramps nav sniedzis, tomēr "Reuters" aizvadītajā nedēļā ziņoja, ka divi augsta līmeņa padomnieki eksprezidentam nākuši klajā ar provizorisku plānu kara pārtraukšanai. Plāns paredz, ka Kijiva turpinātu saņemt militāro palīdzību no ASV tikai tad, ja iesaistītos miera sarunās. ASV vienlaikus brīdinātu Maskavu, ka jebkura atteikšanās no sarunām palielinātu Vašingtonas atbalstu Ukrainai. Viņš gan vienlaicīgi uzsvēris, ka nepieņem Krievijas diktatora Vladimira Putina nosacījumus pamieram.

Kad jautāts, kādu Trampa pieeju Ukraina redz viņa uzvaras gadījumā, Jermaks atbildējis: "Godīga atbilde: es nezinu. Redzēsim."

Viņš spriedis, ka Ukraina lobēs jauno ASV administrāciju, lai tā turpinātu sniegt tai atbalstu, uzsverot, ka Ukraina ir saņēmusi abu partiju atbalstu Vašingtonā, un aptaujas liecina, ka lielākā daļa amerikāņu joprojām atbalsta tās centienus karā. "Tas būs amerikāņu tautas lēmums. Mēs cienīsim šo izvēli," norādīja pārstāvis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!