Foto: Project Konstantin

Karadarbības zonā Ukrainā gājis bojā Dienvidāfrikā dzimis britu kaujas mediķis Pīters Fouče, kurš iepriekš ar savu darbu ir palīdzējis vairāk nekā 200 ievainotiem Ukrainas karavīriem, raksta "Euromaidan Press".

49 gadus vecais Londonas iedzīvotājs Fouče gājis bojā 27. jūnijā, pildot kaujas mediķa pienākumus uz frontes līnijas, paziņojusi viņa dibinātā labdarības organizācija "Project Konstantin".

Fouče "dzīvoja kā varonis un mira kā varonis kaujas laukā", raidsabiedrība BBC citē organizācijas līdzdibinātāju Halinu Žuku. 2022. gadā dibinātā "Project Konstantin" sniedz atbalstu Ukrainas karavīriem, ziedojot automašīnas, dronus, formastērpus un pārtiku.

"Pīta nelokāmā centība, nebeidzamā līdzjūtība un nerimstošā apņemšanās pret Ukrainu un tās tautu ir atstājusi mūžīgu iespaidu uz neskaitāmajām dzīvēm, kurām viņš ir pieskāries. Viņa varonībai nebija robežu. Viņš aktīvi piedalījās vairāk nekā 200 ievainoto ukraiņu karavīru glābšanā, civiliedzīvotāju evakuācijā no visbīstamākajām frontes pilsētām, kā arī humānās palīdzības nogādāšanā cilvēkiem šajās pilsētās," teikts labdarības organizācijas paziņojumā.

"Project Konstantin" pārstāvji arī apliecina, ka godinās sava direktora piemiņu, turpinot viņa iesākto labdarības darbu.

Zemāk video redzama intervija ar mediķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!