Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēka veiktajā triecienā Ukrainas austrumu pilsētā Dņipro trešdien nogalināti četri un ievainoti 27 cilvēki, paziņoja Dņipropetrovskas apgabala administrācija.

Starp nogalinātajiem ir 14 gadus veca meitene.

Triecienā izmantotas raķetes un trieciendroni.

Nodarīti postījumi, tostarp iepirkšanās centram, izcēlušies vairāki ugunsgrēki.

Krievija sākusi mest uz Harkivu pustonnu smagas vadāmās aviobumbas FAB-500, kas var trāpīt jebkurā pilsētas vietā, radot nopietnus postījumus, trešdien paziņojis Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs.

Sinehubovs norādīja, ka agrāk Krievija izmantoja šīs bumbas tikai triecieniem pa frontes līniju, bet tagad krieviem izdevies pielāgot FAB-500 tā, lai tās var sasniegt jebkuru vietu Harkivā. Tagad FAB-500 spēj nolidot līdz 80 kilometru.

Viņš piebilda, ka krievi pēdējo 24 stundu laikā vien uz Harkivu nometuši 32 vadāmās bumbas.

NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam nav izdevies pierunāt sabiedrotos apsolīt finansiāli atbalstīt Ukrainu daudzus gadus uz priekšu, liecina ziņu aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.

Pirms NATO samita jūlijā Vašingtonā sabiedroties apņemsies vienīgi atbalstīt Ukrainu ar 43 miljardiem ASV dolāru nākamajā gadā, noskaidrojusi DPA.

Sabiedrotie arī nepanāca vienošanos par to, kā sadalīt finansiālo slogu, ko rada atbalsts Ukrainai, vienīgi atzina, ka būtu jāņem vērā valstu iekšzemes kopprodukts (IKP), ziņo DPA.

Stoltenbergs vēlējās, lai NATO valstis samitā jūlijā vienojas par plānu ilgtermiņa atbalstam Ukrainai, novērtējot to uz 40 miljardiem eiro gadā. Slogs tiktu sadalīts pa valstīm, ņemot vērā to IKP, un ASV nodrošinātu 50% no palīdzības.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 546 270 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1180 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022. gada 24. februārī Krievija zaudējusi 8123 tankus, 15 583 bruņutransportierus, 14 712 lielgabalus un mīnmetējus, 1115 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 876 zenītartilērijas iekārtas, 360 lidmašīnas, 326 helikopterus, 11 668 bezpilota lidaparātus, 2336 spārnotās raķetes, 28 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 19 850 automobiļus un autocisternas, kā arī 2464 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!