Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukraina risina savus dzīvā spēka izaicinājumus, veidojot jaunas kaujas brigādes, tomēr aizkavēšanās ar Rietumu ieroču piegādēm, visticamāk, neļaus tās pienācīgi aprīkot, secina ASV bāzētā domnīca "Institute Fot The Study Of War" (ISW).

ISW norāda, ka Kijiva paļaujas uz "savlaicīgu un atbilstošu Rietumu drošības palīdzību".

Eksperti raksturoja Ukrainas sabiedroto tūlītējo palīdzību kā "izšķirošu faktoru tam, kad un kādā mērogā Ukrainas spēki var saglabāt kaujas lauka iniciatīvu un veikt operatīvi nozīmīgas pretuzbrukumu operācijas nākotnē".

"Pašreizējie ziņojumi liecina, ka Ukraina nespēs pilnībā aprīkot visas savas gaidāmās brigādes bez papildu Rietumu palīdzības," norādīts ISW trešdienas ziņojumā, uzsverot, ka Ukrainas spēja veikt ofensīvas operācijas tās izvēlētā brīdī ir ļoti svarīga, lai izvairītos no kara ieilgšanas.

Ziņojums seko Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska komentāriem intervijā ar mediju "Bloomberg TV". Viņš sarunā norādījis, ka ukraiņu karaspēks dzīvā spēka ziņā esot labākās pozīcijās nekā pirms dažiem mēnešiem, tomēr turpmākas ofensīvas būs atkarīgas no tā, vai brigādēm būs smagais aprīkojums un artilērija.

Zelenskis intervijā brīdināja, ka ASV militārās tehnikas nonākšana frontē aizņem pārāk ilgu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!