Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vismaz 36 cilvēki gājuši bojā Krievijas masveida raķešu uzbrukuma rezultātā vairākām pilsētām visā Ukrainā, ziņo amatpersonas, uz kuru teikto atsaucas britu raidsabiedrība BBC.

Apšaudē nodarīti postījumi vairāk nekā 50 civilajiem objektiem, tajā skaitā dzīvojamajām mājām, kādai biroju ēkai un divām medicīniskajām iestādēm, tostarp Kijivas bērnu slimnīcai "Ohmatdet", pavēstījis Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.

Dņipropetrovskas apgabalā krievi noslepkavojuši 11 cilvēkus , bet Kijivā 25.

Ievainojumus Ukrainā kopumā guvuši 166 cilvēki.

Starp Kijivā bojāgājušajiem ir arī divi bērni, kas atrasti zem kādas dzīvojamās mājas gruvešiem.

Bērnu slimnīcā nogalināti divi cilvēki. Vairāk nekā 40 mediķi guvuši ievainojumus, tajā skaitā divi mediķi ir smagi ievainoti. Ir ziņas arī par septiņiem ievainotiem bērniem.

Šobrīd izdevies izglābt četrus zem gruvešiem apraktos cilvēkus, tajā skaitā trīs bērnus.

Pirmdien Krievija uz Ukrainu kopumā raidīja 38 spārnotās un ballistiskās raķetes, no kurām ukraiņu zenītartilēristiem 30 izdevās notriekt.

Galvaspilsētā Kijivā nogalināti vismaz 17 cilvēki. Pilsētas mērs sacīja, ka raķete trāpījusi arī bērnu slimnīcai, un tā tiek evakuēta. Slimnīcā, kurai trāpīja Krievijas izšautā raķete, šorīt tika ārstēti aptuveni 20 bērni, Ukrainas medijiem pavēstīja slimnīcas amatpersonas.

Krivijrihas militārās administrācijas vadītājs sacīja, ka pilsētā gājuši bojā vismaz desmit cilvēki, bet vēl trīs nogalināti Pokrovskas pilsētā austrumos.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš ieradies vizītē Polijā, sacīja, ka Krievija uz dažādiem mērķiem visā valstī izšāvusi aptuveni 40 raķetes. "Dažādas pilsētas: Kijiva, Dņipro, Krivijriha, Slovjanska, Kramatorska. Vairāk nekā 40 dažāda veida raķetes. Tika bojātas dzīvojamās ēkas, infrastruktūra un bērnu slimnīca," sacīja Zelenskis.

Visā Kijivā bija redzami dūmu mutuļi, savukārt sociālajos tīklos ievietotajā video bija redzami postījumi Okhmaditas bērnu slimnīcā un ārpus tās. Zelenskis sociālajos tīklos paziņoja, ka cilvēki ir iesprostoti zem slimnīcas drupām. "Šobrīd visi palīdz notīrīt gruvešus – ārsti un parastie civiliedzīvotāji," rakstīja prezidents.

Veselības ministrs Viktors Ļaško sacīja, ka uzbrukumā cieta vēža un intensīvās terapijas nodaļas.

Kijivas mērs Vitālijs Kļičko ziņu aģentūrai "Reuters" norādīja, ka pirmdien notikusī bombardēšana bija viens no smagākajiem uzbrukumiem galvaspilsētai kopš kara sākuma.

Medijs "Sky News" ziņo, ka uzbrukumos izmantotas Krievijas hiperskaņas raķetes "Kinzhal", kas ir viens no vismodernākajiem agresorvalsts ieročiem. "Kinzhal" lido ar ātrumu, kas ir desmit reizes lielāks par skaņas ātrumu, tāpēc to ir grūti pārtvert.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!