Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmdien vakarā protesta akcijā pie Krievijas vēstniecības, Rīgā, pret Krievijas armijas uzbrukumu bērnu slimnīcai "Ohmatdet" Kijivā, Ukrainā, pulcējušies aptuveni 50 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Sanākušajiem rokās bija Ukrainas karogi, krekli, šalles ar Ukrainas simboliku, plakāti, kas vēstīja, ka "Krievija ir teroristu valsts", "Krievija=slepkavu valsts". Tāpat sanākušajiem bija plakāti, uz kuriem attēlots vārds "Bērni" - tādas zīmes izvieto vietās, kur atrodas bērni.

Protesta dalībnieki izkliedza saukļus: "Brīvību Ukrainai", "Slava Ukrainai, varoņiem slava", "Krima ir Ukraina", "Putins - slepkava", "Bērnu slepkavas, bērnu zagļi".

Tāpat izskanēja aicinājums ziedot Ukrainas armijai portālā "ziedot.lv". Par drošību protesta vietā rūpējās likumsargi.

Kā vēstīts, pirmdien masīvajā Krievijas raķešu apšaudē Kijivā, Kijivas apgabalā un Dņipropetrovskas apgabalā nogalināts vismaz 31 cilvēks, bet 126 guvuši ievainojumus.

Apšaudē nodarīti postījumi vairāk nekā 50 civilajiem objektiem, tajā skaitā dzīvojamajām mājām, kādai biroju ēkai un divām medicīniskajām iestādēm, tostarp Kijivas bērnu slimnīcai "Ohmatdet", pavēstījis Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.

Dņipropetrovskas apgabalā krievi noslepkavojuši 11 cilvēkus un ievainojuši 63, bet Kijivā attiecīgi 20 un 61. Vēl divi cilvēki cietuši Kijivas apgabalā.

Starp Kijivā bojāgājušajiem ir arī divi bērni, kas atrasti zem kādas dzīvojamās mājas gruvešiem.

Bērnu slimnīcā nogalināti divi cilvēki, bet desmit ir ievainoti. Šobrīd izdevies izglābt četrus zem gruvešiem apraktos cilvēkus, tajā skaitā trīs bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!