Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV Nacionālās izlūkošanas direktore (DNI) paziņojusi, ka Irānas valdība cenšas "izmantot" palestīniešus atbalstošos protestus Savienotajās Valstīs, tostarp sniedzot finansiālu atbalstu dažiem no demonstrantiem, raksta "ABC News".

"Pēdējo nedēļu laikā Irānas valdības dalībnieki ir mēģinājuši oportūnistiski izmantot notiekošos protestus saistībā ar karu Gazā, izmantojot paņēmienus, ko mēs gadu gaitā esam redzējuši no citām vienībām," teikts DNI Avrilas Heinsas paziņojumā.

"Mēs esam novērojuši, kā ar Irānas valdību saistīti pārstāvji tiešsaistē uzdodas par aktīvistiem, cenšoties veicināt protestus un pat sniegt finansiālu atbalstu protestētājiem," viņa piebilda.

Tas viss ir daļa no Irānas centieniem ietekmēt "mūsu demokrātisko procesu," norāda direktore. "Brīvība paust dažādus uzskatus, ja to dara miermīlīgi, ir būtiska mūsu demokrātijai, taču ir arī svarīgi brīdināt par ārvalstu dalībniekiem, kuri cenšas izmantot mūsu debates saviem mērķiem," sacīja Heinsa.

Pavasarī un vasarā propalestīniešu protestētāji ir organizējuši demonstrācijas koledžu pilsētiņās un citās vietās. "Irāna kļūst arvien agresīvāka savos ārvalstu ietekmes centienos, mēģinot izraisīt nesaskaņas un iedragāt uzticību mūsu demokrātiskajām institūcijām, kā mēs to esam redzējuši agrāk, tostarp iepriekšējos vēlēšanu ciklos," izteicās Heinsa.

"Viņi turpina pielāgot savas kibertelpas un ietekmes aktivitātes, izmantojot sociālo mediju platformas un izdodot draudus. Visticamāk, viņi turpinās paļauties uz saviem izlūkdienestiem šajos centienos, kā arī uz Irānā bāzētiem ietekmīgiem cilvēkiem internetā, lai popularizētu savus stāstījumus," lēsa amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!