Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmdien notikušajā uzbrukumā Kijivas bērnu slimnīcai, kuru plašas Ukrainas bombardēšanas ietvaros pastrādāja Krievija, bojā gājusi arī pediatre Svitlana Lukjančuka. Viņa dzīvību zaudējusi tieši okupantu uzbrukuma laikā, mēģinot glābt pacientus, kurus tobrīd nebija iespējams nogādāt drošākā vietā, raksta "Sky News".

Nieru ārste steidzās uz Kijivas bērnu slimnīcas patvertni ēkas pagrabā, lai apraudzītu dažus savus mazos pacientus, kuri uz turieni tika pārvietoti drošības nolūkos, jo tobrīd jau bija sākušas skanēt gaisa uzlidojuma trauksmes sirēnas.

Pēc tam 30 gadus vecā Lukjančuka riskēja ar savu dzīvību un atgriezās augšstāvā uz ārstniecības centru, kur vēl pieci zīdaiņi bija pieslēgti dialīzes aparātiem. Mazuļus nevarēja nogādāt patvertnē. Neraugoties uz briesmām, viņa palika kopā ar viņiem, lai pārliecinātos, ka bērnu dzīvībām vitāli svarīgās procedūras var turpināties. Jau tad Kijivā bija sākusies krievu veiktā bombardēšana.

Pēkšņi viena no raķetēm ietriecās slimnīcā, izsitot dialīzes centra logus un nogalinot pediatri.

Viņa bija viena no divām pieaugušajām personām, kas pirmdien gāja bojā triecienos "Ohmatdet" bērnu slimnīcā - Ukrainas galvenajā pediatrijas iestādē.

Vairāk nekā 300 cilvēku tika ievainoti šajā triecienā, tostarp astoņi bērni, savukārt lielas medicīnas iestādes daļas, tostarp intensīvās terapijas palātas, operāciju zāles un pirmsdzemdību zona, tika bojātas, norāda medicīnas darbinieki. Dažiem no ievainotajiem zīdaiņiem dialīze tika veikta tieši Svitlanas aprūpē.

Dakteres kolēģe Valentīna Hrebeņuka raksturoja Svitlanu kā "ļoti pieredzējušu", un norādīja, ka cilvēki "bieži lūdza viņas padomu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!