Foto: DELFI

Igaunijas akadēmiskās izglītības vidi sašūpojis iespējams uzmākšanās skandāls. Tas plašāku publicitāti ieguva pēc tam, kad Tartu Universitātes Vīlandes Kultūras akadēmijas kolēģu iekšējā sarakstē kāda darbiniece atklāja savas negaidītās aiziešanas iemeslus – iestādes vadītāja Jukomarta Kēlara (attēlā) rakstiski paustās seksuālās atklāsmes attiecībā uz viņu.

Negaidītā vēstule

Pagājušā gada vasarā, uzreiz pēc augstskolas beigšanas Vīlandes Kultūras akadēmijā darbu uzsāka Katrīna (vārds mainīts). Viņu darbā pieņēma precētais 40 gadus vecais vairāku bērnu tēvs Kēlars, kurš akadēmiju vada kopš 2020. gada rudens. Pirms tam viņš ilgstoši ieņēma padomnieka amatu Kultūras ministrijā.

Katrīnai akadēmija bija "pirmais īstais darbs" un viņa to uzsākusi ar lielu sajūsmu. Pirmais gads viņai šķitis aizraujošs, un viņa plānoja darbu turpināt. Tomēr jūlija sākumā viņa kolēģiem iekšējā sarakstē negaidīti paziņoja par aiziešanu no darba. Iemesli šokēja.

Katrīna Igaunijas izdevumam "Eesti Ekspress" atklāja, ka Kēlars 11. jūnijā viņai iedevis aizvērtu aploksni ar vārdiem: "Man tev ir dāvana." Direktors viņai ieteica atvērt aploksni tikai tad, kad Katrīna būs vienatnē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!