Foto: AP/Scanpix/LETA

Jūnija izskaņā Ukrainā krita trešais igauņu karavīrs - Martins Jēgers (42). Jēgera draugi viņu atceras kā piedzīvojumiem un pieredzes bagātu cilvēku, kura sirds vienmēr bija īstajā vietā.

Jēgera draugs Ēriks Tikans "Delfi" stāsta, ka Martins bija tāds cilvēks, kuru jebkurā situācijā varēja iemest ūdenī, zinot, ka viņš vienmēr izkļūs.

"Pirms pievienošanās Igaunijas Bruņoto spēku izlūku bataljonam viņš apceļoja pasauli, dzīvoja Austrālijā, ceļoja pa Bangladešu. Tad kādu laiku dienēja un pēc tam turpināja strādāt par glābēju," atceras Tikans. "Viņš bija piedzīvojumiem bagāts cilvēks, kurš vienmēr meklēja jaunus izaicinājumus un labi tika galā ar sarežģītām situācijām."

Ukrainā pievienojās profesionālākajiem

Kad Tikans devās uz Ukrainu, lai uzņemtu dokumentālo filmu, Jēgers brauca kopā ar viņu. Tajā laikā Jēgers savām acīm redzēja Ukrainā notiekošo, un nolēma izmantot savas prasmes, lai palīdzētu viņiem. Jēgers bija ļoti labi apguvis pirmās palīdzības sniegšanu, kā arī bija ieguvis militārās iemaņas.

Foto: Privātais arhīvs

"Viņa sākotnējais mērķis nebija Ukrainā cīnīties, bet gan strādāt humānās palīdzības organizācijās un pēc tam evakuēt ievainotos," stāsta Tikans. Jo ilgāk Jēgers atradās Ukrainā, jo vairāk viņš pats vēlējās pievienoties karavīru rindām. "Viņš pielāgojās situācijai un vienā brīdī nolēma, ka tomēr vēlas cīnīties."

Pēc Tikana teiktā, Jāgers sākotnēji rūpīgi izvēlējies, kurā vienībā iestāties.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!