Foto: AFP/Scanpix/LETA

Keniju pāršalcis šoka un sašutuma vilnis pēc tam, kad piektdien, 12. jūlijā, kādā no Nairobi izgāztuvēm plastmasas maisos tika atrasti deviņi sakropļoti un sadalīti sieviešu līķi. Nu Kenijas policija paziņojusi, ka tai izdevies arestēt "sērijveida slepkavu", kurš ir atbildīgs par šīm un vēl vairākiem desmitiem slepkavību, ziņo raidsabiedrība BBC.

Sākotnējā izmeklēšanā atklājies, ka visi upuri nogalināti līdzīgā stilā, piektdien paziņoja policija. "Viņas visas bija sievietes, sasietas ar vienādas krāsas lentēm un vienādas krāsas maisos," medijam CNN piektdien komentēja cilvēktiesību grupas "Vocal Africa" pārstāvis Huseins Halids. Varasiestādes informējušas, ka upuri arī spīdzināti.

Aizdomās turamais 33 gadus vecais Jomaisi Halisia aizturēts pirmdienas rītā kādā bārā, kurā viņš mierīgi baudījis "Euro 2024" fināla spēli. Kenijas Kriminālizmeklēšanas direktorāta (DCI) vadītājs Muhameds Amins informēja, ka vīrietis atzinies 42 sieviešu ievilināšanā un nogalināšanā, pēc kā viņš upuru līķus izmetis izgāztuvē. Starp upuriem bijusi arī slepkavas sieva. Slepkavības veiktas laikā no 2022. gada līdz pat aizvadītajai ceturtdienai.

Pēc aresta Halisia policiju aizvedis uz savām mājām, kas atrodas nieka 100 metru attālumā no izgāztuves. Policijai slepkavas mājās izdevies atrast virkni ar pierādījumiem, tai skaitā 10 tālruņus, datoru, ID kartes un sieviešu apģērbu. Tāpat atrasta mačete, kas, kā uzskata policija, "izmantota upuru sadalīšanai" un deviņi atkritumu maisi – tādi paši kā tie, kuros atrasti līķi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!