Foto: AFP/Scanpix/LETA

Taivāna pirmdien veica pretdesanta mācības stratēģiski nozīmīgā upē, sākoties ikgadējiem militārajiem manevriem, kuru mērķis šogad ir pēc iespējas reālistiskāk simulēt Ķīnas uzbrukuma atvairīšanu, raksta aģentūra "Reuters".

Ķīna, kas uzskata demokrātiski pārvaldīto Taivānu par savu teritoriju, jau četrus gadus organizē regulāras mācības ap salu, lai izdarītu spiedienu pret Taipeju.

Šogad Taivānas mācībās ir atcelti elementi, kas galvenokārt bija paredzēti demonstratīviem mērķiem, vienlaikus uzmanību vairāk pievēršot manevriem naktī un tam, kā darboties traucētas saziņas apstākļos.

Uzsākot pirmo mācību dienu, Taivānas karavīri trenējās mīnu un tīklu ielikšanā, lai kavētu ienaidnieka spēku desantu. "Mēs cenšamies darīt visu iespējamo, lai tos [ienaidnieka spēkus] palēninātu, cik vien iespējams," žurnālistiem sacīja bruņoto spēku pārstāvis.

Ceturtdien uz stundu mācību dēļ tiks slēgta Taojuaņas lidosta.

Taivānas Aizsardzības ministrija arī publicēja video, kurā redzami gaisa spēku iznīcinātāji to Hualienas bāzē salas austrumu piekrastē, kur kalna sānos ir izgriezti angāri, lai aizsargātu lidmašīnas no gaisa uzbrukuma.

Piecu dienu militārie manevri notiks kopā ar civilās aizsardzības mācībām, kur simulēta Ķīnas raķešu uzbrukuma laikā uz pusstundu tiek evakuētas lielāko pilsētu ielas, un mobilajos tālruņos atskanēs brīdinājuma signāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!