Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV viceprezidente un iespējamā demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Harisa ceturtdien Vašingtonā tikās ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu. Pēc tikšanās Harisa nāca klajā ar pārsteidzoši spēcīgu aicinājumu Netnjahu panākt vienošanos par uguns pārtraukšanu un atvieglot civiliedzīvotāju ciešanas Gazā, ziņo medijs "Politico".

Tāpat viņa uzsvēra, ka divu valstu risinājums ir vienīgais ceļš, lai nodrošinātu, ka Izraēla paliek "droša, ebreju un demokrātiska valsts", vienlaikus nodrošinot palestīniešiem "brīvību", ko viņi ir "pelnījuši".

Uzrunā Harisa aicināja amerikāņus saprast jautājuma sarežģītību, mudinot nosodīt naidu, antisemītismu, islamofobiju un vardarbību. Netanjahu ierodoties Vašingtonā un uzrunājot likumdevējus Kongresā, tūkstošiem protestētāju pulcējās pie ASV Kapitolija.

"Šo traģēdiju laikā mēs nedrīkstam novērst acis. Mēs nevaram ļaut sev kļūt nejūtīgiem pret ciešanām. Es neklusēšu. Visi, kuri ir aicinājuši uz uguns pārtraukšanu un mieru, es jūs redzu un dzirdu," solīja līdere.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!