Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas gaisa spēki naktī uz svētdienu veica atbildes triecienus vairākiem grupējuma "Hezbollah" mērķiem Libānā pēc tam, kad raķešu triecienā futbola laukumam Izraēlas okupētajām Sīrijas Golānas augstienēm tika nogalināti vismaz 12 bērni un jaunieši.

Izraēla par raķetes triecienu futbola laukumam druzu apdzīvotajā Madždalšamsas, kurā sestdien tika nogalināti vismaz 12 bērni un jaunieši, vainoja Irānas atbalstīto Libānas šiītu bruņoto grupējumu "Hezbollah". Izraēla solīja atbildes triecienus, lai gan "Hezbollah" noliedza grupējuma saistību ar uzbrukumu futbola laukumam.

Kā platformā "Telegram" svētdien informēja Izraēlas armija, tā veikusi triecienus pa tādiem mērķiem, kā ieroču noliktavas un kauju infrastruktūra.

Reaģējot uz raķetes uzbrukumu Golānas augstienēs, Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu nolēmis pārtraukt vizīti ASV un pēc iespējas ātrāk atgriezties Izraēlā.

ANO pārstāvji ir mudinājuši abas puses "būt maksimāli atturīgām", jo pieaug bažas par to, ka trieciena rezultātā reģionā var izcelties plašs karš.

Kopš pērn oktobrī sākās karš Gazas joslā, Izraēla un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās" atbalstošais 'Hezbollah" gandrīz ik dienu ir viens otru apšaudījuši.

Šo sadursmju intensitāte Izraēlas ziemeļos un Libānas dienvidos pēdējā laikā ir ievērojami palielinājusies. Upuri ir abās pusēs, radot bažas, ka konflikts varētu izplatīties plašāk reģionā.

Izraēla 1967.gadā iekaroja stratēģiski nozīmīgās Golānas augstienes un 1981.gadā anektēja šo teritoriju. Starptautiski tā tiek uzskatīta par Sīrijas teritoriju, ko Izraēla okupējusi.

Apgabalā dzīvo vairāk nekā 50 000 cilvēku, no kuriem nedaudz vairāk nekā puse ir Izraēlas ebreji, kā arī druzi un neliela alavītu minoritāte.

Raķetes triecienā cietušajā Madždalšamsā pamatā dzīvo druzi, kas ir arābu valodā runājoša reliģiska kopiena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!