Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē tapa zināms, ka Āfrikas valsts Mali ziemeļos tuaregu nemiernieku uzbrukumā sagrauta pārsvarā bijušo privātās militārās kompānijas "Vagner" kaujinieku veidotā Krievijas "Āfrikas korpusa" un Mali armijas militārā kolonna, kā rezultātā desmitiem algotņu gājuši bojā, liecina ārvalstu mediju ziņas.

Kā raksta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests, Krievijas militārie z-kanāli jau kopš 20. jūlija vairākas dienas pēc kārtas prognozēja "drīzu un ātru" tuaregu separātistu sagrāvi.

Operācijas pirmajās dienās Mali armija kopā ar krievu "Āfrikas korpusu", kas izveidots no bijušās "Vagner" atliekām, veiksmīgi virzījusies uz priekšu un liecina Mali valdības paziņojumi.

Naktī no 25. uz 26. jūliju Krievijas algotņu kolonna virzījusies uz Tinzautinas pilsētu, kas atrodas jau Alžīrijas teritorijā. Ar algotņiem saistīti "Telegram" kanāli ziņoja, ka aptuveni divus kilometrus no Alžīrijas robežas kolonna iekļuvusi smilšu vētrā, tāpēc kustība tikusi apturēta. Savukārt vietējie nemiernieki izmantojuši laikapstākļus un šo brīdi, sarīkojot algotņiem slēpni.

Sadursmes rezultātā Krievijas algotņi cietuši tādus zaudējumus, kādi (neskaitot Ukrainu) nav piedzīvoti kopš 2018. gada kaujas Deir ez Zoras provincē Sīrijā, atzīmē BBC.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!