Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dramatisku prezidenta vēlēšanu pavērsienu pirmdien, 29. jūlijā, piedzīvoja Venecuēla. Pēc vēlēšanu komitejas publicētās informācijas, vēlēšanās uzvaras laurus plūcis līdzšinējais prezidents Nikolass Maduro.

Vēlētāji rezultātus sagaidījuši ar dalītām jūtām, Maduro atbalstītājiem gavilējot un svinot pie prezidenta oficiālās rezidences, savukārt opozīcijas atbalstītāji uz ielām manīti raudam un apskaujoties, uzzinot, ka pretrunīgi vērtētais līderis pārvaldīs valsti jau trešo termiņu pēc kārtas. Īsi pēc rezultātu paziņošanas izcēlušies arī protesti pret Maduro režīmu.

Opozīcija pasludina savu uzvaru

Venecuēlas iedzīvotāji svētdien, 28. jūlijā, devās uz vēlēšanu iecirkņiem, lai nobalsotu par savu nākamo valsts vadītāju. Pie iecirkņiem pulcējās garas cilvēku rindas. Līdzšinējam prezidentam Maduro šīs vēlēšanas bijušas līdz šim lielākais politiskais izaicinājums, tomēr, kā apgalvots publicētajos vēlēšanu rezultātos, viņam izdevies gūt uzvaru.

Nacionālās vēlēšanu padomes (CNE) vadītājs Elvis Amoroso, kurš ir tuvs Maduro sabiedrotais un atbalstītājs, paziņojis, ka

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!