Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam varētu būt ar aptaukošanos saistītas veselības problēmas, piemēram, augsts asinsspiediens un diabēts, un Phenjanas pārstāvji ārvalstīs meklē zāles slimību ārstēšanai, pirmdien likumdevējiem paziņoja Dienvidkorejas spiegu aģentūra, uz kuras teikto atsaucas "Politico".

Zināms, ka 40 gadus vecais Kims aizraujas ar augstu alkohola patēriņu un smēķēšanu. Viņš arī nāk no ģimenes ar sirds problēmām. Gan viņa tēvs, gan vectēvs, kuri bija Kima priekšteči Ziemeļkorejas valdnieka "tronī", nomira no sirds problēmām.

Daži novērotāji sacīja, ka Kims, kurš ir aptuveni 170 centimetrus garš un iepriekš svēra 140 kilogramus, 2021. gadā, visticamāk, zaudēja daudz svara. Toreiz tas varēja būt saistīts ar izmaiņām viņa diētā. Taču nesen publicētie mediju kadri, kuros redzams totalitārās valsts līderis, liecina, ka viņš svaru ir atguvis.

Pirmdien Nacionālais izlūkošanas dienests (NIS), Dienvidkorejas galvenā spiegu aģentūra, likumdevējiem slēgtā sanāksmē paziņoja, ka tiek lēsts, ka Kims atkal sver aptuveni 140 kilogramus un ir augsta sirds slimību riska grupā. NIS paziņojis likumdevējiem, ka Kimam jau vairākus gadus ir bijuši paaugstināta asinsspiediena un diabēta simptomi. Viens no Dienvidkorejas parlamentāriešiem atklāja, ka NIS ieskatā, Kima aptaukošanās ir saistīta ar viņa dzeršanu, smēķēšanu un stresu.

NIS apgalvojis, ka ieguvis izlūkdatus, ka Ziemeļkorejas amatpersonas ir mēģinājušas ārzemēs iegūt jaunus medikamentus, lai ārstētu slimības, no kurām varētu ciest Kims. Ziemeļkoreja ir viena no slepenākajām valstīm pasaulē, un uzzināt precīzu informāciju par Kima veselības stāvokli ir teju vai neiespējami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!