Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV otrdien Irākā veica triecienu pašaizsardzības nolūkos, atsaucoties uz Savienoto Valstu amatpersonu teikto, raksta "France 24".

Irākas policija ziņoja, ka triecienā bāzē uz dienvidiem no Bagdādes, ko izmantoja "Irākas Tautas mobilizācijas spēki" (PMF), tika nogalināti četri grupējuma locekļi, kurā ir vairāki ar Irānu saistīti bruņoti grupējumi. Vēl četri cilvēki ir ievainoti. Paziņojumā pēc triecieniem PMF nevienu uzbrukumā nevainoja.

ASV amatpersonas, kas vēlējās palikt anonīmas, sacīja, ka Vašingtona veikusi uzlidojumu Musajibā, kas atrodas Babilas provincē, bet nesniedza sīkāku informāciju par atrašanās vietu. Amatpersonas piebilda, ka trieciens bija vērsts pret kaujiniekiem, kuri, pēc ASV domām, vēlējās palaist bezpilota lidaparātus, un radīja draudus ASV un koalīcijas spēkiem.

"Šī rīcība uzsver ASV apņemšanos nodrošināt mūsu personāla drošību," sacīja viena no amatpersonām.

Pagājušajā nedēļā pret Irākas "Ain al Asad" gaisa spēku bāzi, kurā atrodas ASV vadītie spēki, tika palaistas vairākas raķetes, ziņoja amerikāņu un arī irākiešu avoti. Nav ziņots par upuriem šī uzbrukuma rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!