Foto: Andress Putings

Šogad jūlijā Igaunijas tiesa piesprieda krāpšanā apsūdzētajai 71 gadu vecajai Marei Kolsārei, kuras vārds ir redzams kaimiņvalsts bagātāko cilvēku sarakstā, gandrīz trīs gadu nosacītu brīvības atņemšanu. Viņas noziedzīgo darbību upuri bija izklaides žurnāla "Kroonika" zvaigzne, bijusī parlamenta locekle, bijušais sportists, pazīstams maksātnespējas administrators, uzņēmēji, klasesbiedrene, pensionārs...

2020. gada rudenī kāds mazpazīstams uzņēmums vērsās Lēnas apriņķa prokuratūrā ar lūgumu sākt izmeklēšanu lietā, kas saistīta ar Mari Kolsāri. Tovasar Kolsāre piezvanīja šī uzņēmuma īpašniekam un lūdza viņai aizdot naudu, lai Kolsāres dēls varētu Zviedrijā iegādāties ventilācijas iekārtas. Dēlam esot bijis grūti ar apgrozāmajiem līdzekļiem, savukārt Kolsāre bija maksātspējīga, vienīgi viņai trūka brīvas naudas.

Īpaši nedomājot, uzņēmējs viņai pārskaitīja 10 000 eiro. Galu galā Mare Kolsāre ir pazīstama persona, uzņēmējs nosprieda. Viņa bija trešajā vietā "Kroonika" Igaunijas ietekmīgāko sieviešu sarakstā, viņas seja bija uz "Forbes" vāka, viņas vārds bija arī laikraksta "Äripäev" bagātāko cilvēku sarakstā. Kolsāre jau sen bija arī "Lions" labdarības kustības dalībniece. Šim aizdevumam vajadzēja būt ātram un izdevīgam darījumam. Aizdevums uz mēnesi – ar astoņu procentu likmi.

Dienā, kad Mare saņēma aizdevumu, viņa palūdza vēl 2000 eiro. Tas šķita aizdomīgi

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!