Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņojis, ka eksistē "pārliecinoši pierādījumi" par Venecuēlas opozīcijas uzvaru nule kā notikušajās prezidenta vēlēšanās, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Paziņojumā Blinkens norādīja, ka ir skaidrs, ka Edmundo Gonsaless ir ieguvis visvairāk balsu, neskatoties uz to, ka pašreizējais prezidents Nikolass Maduro sevi pasludināja par uzvarētāju.

"Ņemot vērā pārliecinošos pierādījumus, ASV un, pats galvenais, Venecuēlas tautai ir skaidrs, ka Edmundo Gonsaless Urrutija ieguva visvairāk balsu Venecuēlas prezidenta vēlēšanās 28. jūlijā," sacīja Blinkens.

Pagājušajā svētdienā Venecuēlas vēlēšanu padome, ko kontrolē valdība, paziņoja, ka Maduro ir uzvarējis vēlēšanās. Taču opozīcija to nekavējoties apstrīdēja, sakot, ka šie rezultāti ir nepatiesi. Opozīcija ir paziņojusi, ka tās balsu skaits liecina, ka tā uzvarēja vēlēšanās ar lielu pārsvaru.

Maduro jau iepriekš ir apsūdzējis ārvalstu valdības par iejaukšanos vēlēšanās. Viņš noliedzis krāpšanos vēlēšanās. Paziņojums par Maduro uzvaru izraisīja nāvējošus protestus galvaspilsētā Karakasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!