Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baltā nama nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans ceturtdien apstiprināja, ka ASV strādājušas pie ieslodzīto apmaiņas, kas būtu iekļāvusi arī Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju pirms viņa nāves februārī, ziņo medijs "Radio Free Europe/Radio Liberty" (RFE/RL).

Salivans, runājot ar žurnālistiem Baltajā namā pēc tam, kad ceturtdien, 1. augustā, tika paziņots par ieslodzīto apmaiņu starp rietumvalstīm un Krieviju, sacīja, ka Krievijas opozicionāra nāves brīdī amatpersonas esot apspriedušas iespējamu apmaiņu – Navaļnijs apmaiņā pret krievu slepkavu Vadimu Krasikovu, kurš līdz šim izcieta sodu Vācijas cietumā.

Krasikovs līdz šim Vācijā izcieta mūža ieslodzījumu par čečenu kaujinieku komandiera Zelimhana Hangošvili slepkavību. Baltā nama pārstāvji snieguši žurnālistiem detalizētu notikumu atstāstu un raidsabiedrība BBC norāda, ka Vācija sākotnēji neesot bijusi pārāk atsaucīga attiecībā uz Krasikova atbrīvošanu. Tomēr Vašingtona ātri vien sapratusi, ka Krasikova atbrīvošana bijusi jebkura veiksmīga darījuma ar Krieviju atslēga. Maskava esot noraidījusi jebkādus centienus panākt vienošanos bez Krasikova iekļaušanas sarakstā.

Pēc Navaļnija aizdomīgās nāves, ASV amatpersonas gan turpinājušas mudināt Vāciju atbrīvot slepkavu. Līdz ar to šīs nedēļas ieslodzīto apmaiņā daļa no Krievijas atbrīvotajiem ieslodzītajiem bija Vācijas pilsoņi vai Krievijas un Vācijas dubultpilsoņi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!