Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vardarbīgu nemieru un nekārtību daudzviet Apvienotajā Karalistē turpinājās pirmdienas vakarā, kad Belfāstā, Dārlingtonā un Plimutā tika uzbrukts policijai, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Seši cilvēki tika arestēti Plimutā, savukārt vairāki policisti vardarbībā guva vieglus ievainojumus, paziņoja Devonas un Kornvolas policija. Dienvidbelfāstā dumpinieki apmētāja policistus ar akmeņiem un Molotova kokteiļiem.

Nemieri sākās pēc viņnedēļ notikušā uzbrukuma Sautportā. Kopš protestu sākuma ir arestēti gandrīz 400 cilvēki.

Sautportā simtiem cilvēku apmeklēja memoriālu nedēļu pēc Bēbes Kingas, Elsijas Dotas Stenkombas un Alises Dasilvas Agiāras nāves. Mērsēsaidas policija kopš tā laika ir paziņojusi, ka viens uzbrukumā cietušais bērns joprojām atrodas slimnīcā, bet visi pārējie pacienti ir izrakstīti.

Aksels Muganva Rudakubana no Benksas Lankašīrā ir apsūdzēts trīs slepkavībās, 10 slepkavības mēģinājumos un izliekta virtuves naža glabāšanā. 17 gadus vecais jaunietis, kura vecāki ir no Ruandas, ir dzimis Kārdifā, un 2013. gadā pārcēlās uz Sautportas apgabalu.

Policija uzskata, ka nemierus pilsētās visā Apvienotajā Karalistē veicināja nepatiesas baumas, ka aizdomās turamais ir musulmanis un patvēruma meklētājs. Nedēļas nogalē premjerministrs Kīrs Stārmers nosodīja grautiņus un pirmdien solīja "pastiprināt" likumu, lai cīnītos pret vardarbību. Neskatoties uz viņa aicinājumiem, protesti ir turpinājušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!