Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainai bijusi iespēja vienlaicīgi iznīcināt desmitiem Krievijas kaujas lidmašīnas Su-34, taču ASV aizlieguma dēļ pielietot tālas darbības ieročus Krievijas teritorijā šī izdevība ir palaista garām, raksta medijs "Forbes".

Tā kā sabiedrotie tam nav piekrituši, Ukraina pastiprinājusi uzbrukumus ar saviem ieročiem pa vieglāk ievainojamajiem Krievijas lidlaukiem. Tā sestdien ukraiņu droni veica triecienu pa Morozovskas aviobāzi Krievijas dienvidos aptuveni 300 kilometru attālumā no frontes līnijas. Saskaņā ar Ukrainas izlūkdienesta ziņām šajā uzbrukumā iznīcināts bumbvedējs Su-34, vēl divās šādas lidmašīnas bojātas, kā arī sadegusi munīcijas noliktava.

Ukraina cenšas iznīcināt tuvāk robežai izvietotos Su-34, jo to mestās planējošās aviobumbas ir izšķirošais faktors praktiski visiem nesenajiem okupantu panākumiem kaujas laukā, uzsver "Forbes".

Taču šādi dronu uzbrukumi kļūst arvien sarežģītāki, jo Krievija savas lidmašīnas pārvieto uz drošākām bāzēm.

"Forbes" atklāj, ka šajā vasarā radusies reta iespēja dot triecienu pa Su-34, kad desmitiem šo lidmašīnu izvietotas zem klajas debess aviobāzē Voroņeža-Mališeva Krievijas dienvidos aptuveni 160 kilometru attālumā no robežas ar Ukrainu. Pavisam Krievijai ir aptuveni 100 Su-34 lidmašīnu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!