Foto: Pixabay

Valdības amatpersona no Ziemeļmaķedonijas tika arestēta par iespējamu miljonu viltotu 2 eiro monētu masveida ražošanu, otrdien paziņoja Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūra, uz kuru atsaucas portāls "Politico".

Mēnešus ilgajā Maķedonijas un Kosovas varas iestāžu veiktajā izmeklēšanā, ko veica ar Eiropola aģentūras atbalstu, tika atklāta šķietamā viltošanas operācija un rezultātā Prištinā tika aizturēts 34 gadus vecais aizdomās turamais, teikts organizācijas paziņojumā.

Vīrietis bija Ziemeļmaķedonijas Iekšlietu ministrijas darbinieks, paziņoja Eiropols, piebilstot, ka varas iestādes vairākās vietās šajā valstī konfiscējušas arī "mašīnas viltotas valūtas ražošanai, tūkstošiem saliktu monētu, gredzenu un serdeņu sagataves".

ES Krimināltiesību sadarbības aģentūra paziņojumā norādīja, ka vīrietis "tiek turēts aizdomās par aptuveni divu miljonu viltotu 2 eiro monētu izgatavošanu, kuras bija paredzēts laist apgrozībā Kosovas ekonomikā". Kosova saskaras ar viltotu monētu problēmām miljoniem eiro vērtībā. Kosova neietilpst eirozonā, bet kopš 2002. gada izmanto eiro par savu valūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!