Foto: AP/Scanpix/LETA

Pakistānas vīrietim, kuram ir saistības ar Irānu, izvirzītas apsūdzības par ASV politiķu un amatpersonu slepkavību plānošanu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Kristofers Vrejs šo shēmu nodēvēja par "bīstamu pasūtījuma slepkavību plānu (..) tieši no Irānas rokasgrāmatas". 46 gadus vecais Asifs Merčants tiek apsūdzēts mēģinājumā Ņujorkā nolīgt slepkavu, lai nogalinātu ievērojamas amerikāņu amatpersonas. Savienoto Valstu medijs CBS, atsaucoties uz avotiem, norādīja, ka viens no mērķiem bija Donalds Tramps.

"Ārvalstu vadīta sazvērestība nogalināt valsts amatpersonu vai jebkuru ASV pilsoni ir drauds mūsu nacionālajai drošībai, un tā tiks risināta ar visu FIB spēku un resursiem," otrdien sacīja Vrejs.

Merčants tika arestēts jūlijā un atrodas Ņujorkā. Saskaņā ar ASV Tieslietu departamenta apsūdzību Merčants ieradās ASV no Pakistānas aprīlī pēc tam, kad bija pavadījis laiku Irānā. Pēc ierašanās viņš esot sazinājies ar personu, kura, viņaprāt, varētu palīdzēt slepkavības saplānošanā. Šī vārdā nenosauktā kontaktpersona vēlāk ziņoja par Merčantu policijai.

Saskaņā ar apsūdzību Merčants sacīja, ka mērķi tiks paziņoti augusta pēdējā nedēļā vai septembra pirmajā nedēļā. Lai gan apsūdzībā Trampa vārds nav minēts, CBS minētie avoti norādīja, ka bijušais prezidents bijis viens no iecerētajiem mērķiem. Merčanta darbības gan nav saistītas ar atentāta mēģinājumu pret Trampu mītiņā Batlerā, Pensilvānijas štatā, 13. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!