Foto: Kadrs no video

Otrdien, 6. augustā, Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) Jūras centra un vienības "Artan" karavīri veikuši operāciju uz Tendrivskas strēles okupētajā Hersonas apgabalā, liecina GUR paziņojums.

6. augusta naktī specvienības desanta grupa izsēdusies uz Tendrivskas zemes strēles Melnajā jūrā, kur iznīcinājusi okupantu bruņutehniku un karavīrus. Iznīcināts arī elektroniskās karadarbības komplekss un sagrauti okupanti nocietinājumi, teikts paziņojumā.

Precīzi pretinieka dzīvā spēka zaudējumi vēl tiek precizēti, savukārt ukraiņu vienības uzdevumu veikušas bez zaudējumiem.

"Tas nav pirmais aktīvais GUR specvienības pasākums krievu okupētajā Tendrivskas strēlē. Atbilstošas darbības ir tikai daļa no vērienīga Ukrainas Drošības un aizsardzības spēku plāna, kura realizācija turpinās," rezumē izlūki.

Tendrivskas strēle ir šaura, aptuveni 65 kilometrus gara un līdz 1,8 kilometrus plata sala Melnās jūras ziemeļos. Taisnā līnijā tā atrodas 75 kilometru attālumā no Krimas.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Google maps"

Savukārt aģentūra UNIAN atgādina, ka nesen GUR vadītājs Kirils Budanovs atklāja, ka notiek komplekss darbs pie tā, lai sagrautu Krievijas uzcelto tiltu pār Kerčas šaurumu, kas savieno okupēto Krimas pussalu ar Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!