Foto: Kadrs no video

Otrdien, 6. augustā, "Telegram" kanāli un mediji sāka ziņot par kaujām uz Krievijas-Ukrainas robežas un Ukrainas vienību ieiešanu Krievijas Kurskas apgabalā. Militāras sadursmes turpinoties arī trešdien. Savukārt raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests secina, ka šoreiz situācija ir daudz nopietnāka nekā iepriekšējās reizēs, kad Ukrainas pusē karojošas vienības veica reidus agresorvalsts teritorijā.

Tādi gadījumi ir notikuši jau iepriekš, kad reidus Krievijas Brjanskas, Kurskas un Belgorodas apgabalos veica Ukrainas pusē karojošas Krievijas pilsoņu vienības leģions "Krievijas brīvība" un "Krievu brīvprātīgais korpuss" (RDK).

Kamēr Krievijas oficiālie avoti sākotnēji apgalvoja, ka nav pieļauta bruņotu grupu iekļūšana un virzība Krievijas teritorijā, militārie blogeri vēstīja par smagām kaujām Kurskas apgabalā un bruņutehnikas iebraukšanu.

Krievijas "Telegram" kanāli trešdien ziņo, ka Ukrainas spēki ieņēmuši vairākas apdzīvotās vietas Kurskas apgabalā. Savukārt Ukrainas mediji atsaucas uz avotu ziņām, ka ievainojumus guvuši vismaz 15 kadirovieši no "Ahmat" vienības, kas kopā ar obligātā dienesta karavīriem apsargājuši robežu.

Virkne militāro blogeru un ekspertu uzskata, ka šoreiz tas nav tikai ātrs reids, bet sākums plašākai operācijai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!