Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas karaspēks iegājis līdz pat desmit kilometriem Krievijas Kurskas apgabalā, pēc pieejamo datu izpētes secinājuši ASV Kara studiju institūra (ISW) analītiķi.

"Ir apstiprināts, ka [trešdien], 7. augustā, turpinoties mehanizētajām uzbrukuma operācijām Krievijas teritorijā, Ukrainas spēki iegājuši līdz desmit kilometriem dziļi Kurskas apgabalā," teikts ISW jaunākajā apskatā.

Tajā norādīts, ka otrdien un trešdien publiskotajos ģeolokācijas kadros redzams, ka Ukrainas bruņutehnika sasniegusi pozīcijas gar Riļskas-Sužas autoceļu aptuveni desmit kilometru attālumā no abu valstu robežas.

ISW apskatā piebilsts, ka Ukrainas spēki ir pārvarējuši vismaz divas Krievijas aizsardzības līnijas.

Ukraina nav brīdinājusi ASV par kādām militārām operācijām Krievijas Kurskas apgabalā, trešdien paziņojis ASV Valsts departamenta preses pārstāvis Metjū Millers.

Millers apstiprināja, ka ASV nav saņēmušas brīdinājumus par iespējamām operācijām Krievijas teritorijā, un piebilda, ka "nav nekas neparasts, ka Ukraina neinformē mūs par konkrētu savu taktiku, pirms tā tiek īstenota".

"Tas ir karš (..). Mēs viņiem nodrošinām līdzekļus un sniedzam padomus. Bet, kad runa ir par ikdienas taktiku, kad runa ir par ikdienas triecieniem, dažreiz mēs ar viņiem sazināmies, dažreiz nē. Un viņiem pašiem ir jāpieņem savi lēmumi," norādīja Millers.

Tajā pašā laikā ASV Valsts departamenta preses pārstāvis sniedza izvairīgu atbildi uz jautājumu, vai Ukraina ar operāciju Kurskā nav pārkāpusi ASV aizliegumu izmantot amerikāņu ieročus triecieniem Krievijas teritorijā. Viņš uzsvēra, ka Vašingtonas politika šajā jautājumā nav mainījusies.

"Es atbildēšu šādi. Mūsu politikā nekas nav mainījies, un ar tām darbībām, ko viņi (ukraiņi) veic tagad, viņi nepārkāpj mūsu politiku," preses konferencē paziņoja Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!