Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savā ceturtdienas vakara video uzrunā atkal tieši nepieminēja ofensīvu Kurskas apgabalā, taču norādīja, ka Krievija ir atnesusi karu un tai ir tas jāsajūt pašai.

"Šodien jau ir bijuši trīs virspavēlnieka Sirska ziņojumi – ziņojumi ir produktīvi. Tieši tādi ziņojumi, kādi mūsu valstij tagad ir vajadzīgi. Esmu pateicīgs katram karotājam, katram karavīram un komandierim, kas nodrošina mūsu, Ukrainas, pozīciju aizsardzību un mūsu aizsardzības uzdevumu izpildi. Ukraiņi zina, kā sasniegt savus mērķus. Un mēs neesam tie, kas izvēlējās sasniegt mērķus karā. Krievija atnesa karu uz mūsu zemi, un tai ir jāizjūt, ko tā ir izdarījusi," vakara videovēstījumā sacīja prezidents.

Kā viņš uzsvēra, "mēs cenšamies pēc iespējas ātrāk sasniegt savus mērķus miera laikā – taisnīgā mierā. Tas tā arī būs."

Zelenskis arī sacīja, ka viņš ir uzklausījis aizsardzības ministra Rustema Umerova ziņojumu par ieroču un ekipējuma piegādi armijai. "Mēs strādājam pie tā, lai nodrošinātu, ka piegādes tiek veiktas nemainīgi savlaicīgi," sacīja Zelenskis.

Kā ziņots, Krievijas Kurskas apgabalā kopš otrdienas iegājuši Ukrainas spēki. Ukraina nav oficiāli komentējusi tur notiekošo, kā arī savu iesaistīšanos. Tajā pašā laikā prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihails Podoļaks paziņoja, ka "Krievijai vajadzētu sajust īstu karu savā teritorijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!